Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Κοινός σκοπός η ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας Άρεως


epimelitirioarcadias

Την Πέμπτη 8 Απριλίου στη μία το μεσήμερι, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και μετά από πρόσκληση του Προέδρου Κ. Ιωάννη Μπουντρούκα και των μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, των Προέδρων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας κ. Π. Θεοδωρόπουλου, του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Αθ. Αρβανίτη και του Συνδέσμου Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης κ. Αν. Σύριου με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Αλέξανδρο Κοτσιάνη, τον εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κ. Ταλούμη και της ελάσσονος κ. Κ. Γεωργακόπουλο και τον Δ/ντη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Δ. Θεοδωρόπουλο, προκειμένου να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις για την ανάπλαση της Πλατείας Άρεως.

«Το Επιμελητήριο Αρκαδίας από την έναρξη των διαδικασιών για το μεγάλο αυτό έργο της ανάπλασης της πλατείας Άρεως δήλωσε έμπρακτα το ενδιαφέρον του, δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας του για την οικονομική και επαγγελματική ανάπτυξη των επιχειρήσεων της πόλης μας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πλατεία, τόσο όσον αφορά στις επιχειρήσεις που βρίσκονται γύρω από αυτήν, όσο και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της πόλης.»
Αυτή ήταν και η εναρκτήρια δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννη Μπουντρούκα, ο οποίος θέλησε εξαρχής να ξεκαθαρίσει ότι το Επιμελητήριο δεν επιχειρεί ούτε να αναμιχθεί στις αρμοδιότητες του Δήμου Τρίπολης ούτε και να αποδώσει ευθύνες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση σχετικά με τα προβλήματα στην εκτέλεση του έργου. Η μόνη αγωνία όλων των φορέων, όπως δήλωσαν οι Πρόεδροί τους, είναι το μέλλον των επαγγελματιών της πόλης που είναι στενά συνδεδεμένο με το μέλλον της πλατείας. Η σημερινή συνάντηση έχει ως σκοπό να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αμβλύνουμε τις όποιες αντιθέσεις προς επίτευξη του κοινού σκοπού, ο οποίος είναι η ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας Άρεως το συντομότερο, με τον οικονομικότερο τρόπο, άρτια από τεχνικής πλευράς και τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Κοτσιάνης ανέλυσε στους παρευρισκομένους όλες τις τεχνικές δυσκολίες που έχουν προκύψει σε σχέση με το έργο και τις θέσεις του σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστούν, καθώς και τις καθυστερήσεις της γραφειοκρατίας. Σημαντική ήταν και η συμβολή του νέου Δ/ντη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Θεοδωρόπουλου, ο οποίος εξήγησε όλες αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες με απλό τρόπο. Το πρώτο τεχνικό σημείο τριβής, το θέμα της σαθρότητας του υπεδάφους στην πλατεία και της απαιτούμενης αναθεώρησης της σύμβασης του εργολάβου για την αντιμετώπισή του, αποτέλεσε το πρώτο θέμα προς συζήτηση και εξεύρεση κοινού τόπου. Μετά από πολλή ανάλυση όλων των στοιχείων και τις απόψεις όλων των πλευρών, υπήρξε η κοινή διαπίστωση και συμφωνία ότι το αποκλειστικά αρμόδιο όργανο που θα κρίνει την ανάγκη συμπληρωματικής σύμβασης και την έκταση αυτής είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και αυτό θα γίνει σταδιακά με την πορεία των έργων.
Όσον αφορά στο θέμα των κυβόλιθων, που αποτελούσε σημείο τριβής με την αντιπολίτευση, ο κ. Κοτσιάνης δεσμεύθηκε ότι θα ακολουθηθεί η αρχική μελέτη, χωρίς τροποποιήσεις. Αυτό αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προσέγγισης των αντιτιθέμενων πλευρών. Από την πλευρά τους οι κ.κ. Ταλούμης και Γεωργακόπουλος, δήλωσαν ότι θα αναμένουν την νέα πρόταση του Δημάρχου σχετικά με τα δύο μείζονα τεχνικά θέματα και, εάν τηρηθούν τα όσα σήμερα συζητήθηκαν, θα υπάρχει περιθώριο θετικής έκβασης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι εκπρόσωποι όλων των φορέων, αφού ευχαρίστησαν το Δήμαρχο κ। Κοτσιάνη και τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης κ.κ. Ταλούμη και Γεωργακόπουλο για την παρουσία τους και την εμφανή πρόθεση όλων να λυθούν τα όποια προβλήματα προς όφελος της πόλης, των κατοίκων και των επαγγελματιών της, δήλωσαν την ικανοποίησή τους για τη σημερινή συνάντηση και για την έστω και μικρή πρόοδο που σημειώθηκε και εναποθέτουν την αγωνία τους και τις προσδοκίες τους για την υπέρβαση των εμποδίων και τη συνέχιση του έργου στην επερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


ΑΡΚΑΔΙΑ PORTAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου